Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι σήμερα 10-9-2020 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του Προέδρου της ΟΔΕΕ Δημοσθένη Τσιριγώτη, με το οποίο οι έρευνες στα μητρώα οχημάτων από τους δικαστικούς επιμελητές θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής που θα αναπτύξει η Ομοσπονδία. Η ταυτοποίηση του δικαστικού επιμελητή θα γίνεται από το portal.odee.gr. Σε λίγες εβδομάδες θα έχετε λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης της διαδικασίας. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε, με μεθοδικότητα, σοβαρότητα και, κυρίως, με τη διακριτικότητα που απαιτούσε η ολοκλήρωση της προσπάθειας - για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία, ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις μηνών.

Στο άμεσο μέλλον πολλές ενέργειες του δικαστικού επιμελητή, θα γίνονται μέσω του portal.odee.gr: όπως ηλεκτρονική επίδοση, πρόσβαση για έρευνα και καταχώριση στο Κτηματολόγιο, online έρευνες στα μητρώα οχημάτων, πρόσβαση σε «κλειδωμένη» περιοχή στην ιστοσελίδα της ΟΔΕΕ όπου θα φιλοξενούνται θέματα νομολογίας (με εστίαση σε θέματα που αφορούν άμεσα τον δ.ε.).

Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρώσετε την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο portal.odee.gr την απόκτηση κωδικών πρόσβασης (username / password) και την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής.

Ο Πρόεδρος 

Δημοσθένης Τσιριγώτης