Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  της απόφασης για επίδοση εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα,  ισχύει για τον Κλάδο μας μια νέα ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Δ.Ε.Ε. έχει ήδη έρθει σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει την άμεση διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων, προκειμένου να εκπαιδευθούμε στο νέο, ηλεκτρονικό τρόπο επίδοσης.

Όσες και όσοι δεν έχετε ψηφιακή υπογραφή και επιθυμείτε να πιστοποιηθείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογό σας και να ενημερωθείτε για τις ενέργειες που χρειάζονται από μέρους σας.

Όσες και όσοι έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης κι έχετε λάβει την ταυτότητά σας από το ΑΠΘ, αλλά δεν θυμάστε τα βήματα  που χρειάζονται για την ενεργοποίησή της, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Έχουμε συνεννοηθεί με το ΑΠΘ Η πρώτη μέρα των σεμιναρίων να είναι ενημερωτική και λεπτομερώς να μας εξηγήσουν πως θα αποκτήσουμε την ηλεκτρονική μας υπογραφή. Αφού το κατανοήσουμε, θα σημειώσουμε τις απορίες μας όσον αφορά τον τρόπο της ηλεκτρονικής επίδοσης και θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες την εκπαίδευσή μας, ώστε να είμαστε άμεσα έτοιμοι να διεκπεραιώσουμε τα καθήκοντά μας και ηλεκτρονικά.

Στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, μέσω του portal, θα μπορείτε να παρακολουθείτε, όποτε και όσο θέλετε, τα αναρτημένα βίντεο των σεμιναρίων.

Η Ο.Δ.Ε.Ε. θα είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους για την ομαλή ένταξή τους στη νέα ψηφιακή εποχή. 

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γιάννης