ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Οι Επιστημονικοί Φορείς της Χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε απάντηση του από 21/1/2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, προβαίνουν στις κάτωθι επισημάνσεις:

1) Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Δεκεμβρίου 2020, τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, με την συμμετοχή του Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεωργίου Πιτσιλή, του ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά, της ΓΓ Υπουργείου Εργασίας κ. Ματθούλας Τριανταφύλλου, του Διοικητή ΟΑΕΔ κ.

Απεβίωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστικών Επιμελητών Jacques Isnard

j_isnard_photoΘρηνούμε το θάνατο του επίτιμου Προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστικών Επιμελητών Jacques Isnard, που απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, θύμα της πανδημίας covid-19.

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η ΟΔΕΕ διοργανώνει διαδικτυακό κατευθυντήριο σεμινάριο (webinar) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 με θέμα “Διαπιστωτική Έκθεση”, μετά την τροποποίηση με τον Ν. 4745/2020 του άρθρου 1 του Ν. 2318/1995 (κώδικας δικαστικών επιμελητών) που προσέθεσε στο έργο του δικαστικού επιμελητή την σύνταξη διαπιστωτικών εκθέσεων.

ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (COVID)

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ τα μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία, ανά την Επικράτεια.
1. ΦΕΚ 4831 Β’/2-11-2020 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στις  περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, με ισχύ από Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 05:59 Συνοπτικά: Αναστέλλονται αναγκαστική εκτέλεση, προθεσμίες, παραγραφές κλπ.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ''ΙΑΝΟΣ''

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, απέστειλε στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δικαιοσύνης, έγγραφο περί αναζήτησης και υλοποίησης τρόπου ενίσχυσης των δικαστικών επιμελητών που δραστηριοποιούνται και ασκούν τα καθήκοντά τους στις πληγείσες περιοχές, λόγω του μεσογειακού κυκλώνα ''Ιανός', για το χρονικό διάστημα που σύμφωνα με άρθρο 3 του Ν. 4728/2020 (ΦΕΚ 186 Α’) αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Αποφάσεις Γ.Γ.Π.Π για την αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές (ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ 21-10-2020)

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια σχετικά με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πληγείσες περιοχές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και κατά συνέπεια την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για αυτές (Ν. 4728/2020, άρθρο 3, ΦΕΚ 186/Α/29-9-2020).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ'' που προβάλλεται στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ σχετικά με το ρεπορτάζ της εκπομπής, που προβλήθηκε την Δευτέρα 28-9-2020 

 

Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ηλεκτρονική διεξαγωγή των ερευνών στα μητρώα οχημάτων του ΥΠΥΜΕ, υπέγραψαν στις 10-9-2020 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών κ. Δημοσθένης Τσιριγώτης, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου “Διασύνδεση των δικαστικών επιμελητών, με την βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του ΥΠΥΜΕ” που προβλέπεται στο άρθρο 22 του Ν. 2318/1995.

Διαδικτυακό σεμινάριο Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών


Η Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών διοργανώνει στις 5 Οκτωβρίου 2020 απο τις 11:00 εώς τις 13:00 ώρα Ελλάδος (στη γαλλική γλώσσα) και απο ώρα 15:00 εώς 17:00 ώρα Ελλάδος (στη αγγλική γλώσσα) διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Δικαστικός Επιμελητής και αποδεικτικά στοιχεία μέσω διαπιστωτικής έκθεσης".

Subscribe to Νέα