ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ

Η Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών (UIHJ) είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία δημιουργήθηκε το 1952. Στα ιδρυτικά μέλη, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Εκπροσωπεί το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή και του οργάνου εκτέλεσης σε 93 χώρες στον κόσμο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2021

Δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία προκηρύσσεται διαγωνισμός για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών, ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, οι Επιστημονικοί Φορείς ζητούν την ένταξη όλων των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση μέτρο στήριξης που αφορά την επιδότηση παγίων δαπανών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ( Ν. 4790/2021 (ΦΕΚ 48 /31- 3- 2021 Τεύχος Α)

Το χρονικό διάστημα από τις 7.11.2020 έως και την ημερομηνία λήξης της επιβολής του μέτρου της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, δεν υπολογίζεται στις νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών και εξώδικων πράξεων, καθώς και άλλων ενεργειών ενώπιον των δικαστηρίων, συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων του πλειστηριασμού, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων και άλλων τρίτων προσώπων, καθώς και στις προθεσμίες παραγραφής των συναφών αξιώσεων.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κοινή επιστολή για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κατέθεσαν οι επιστημονικοί φορείς της Χώρας, ώστε να επισημανθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους κλάδους των επιστημόνων και να δοθούν άμεσες λύσεις, με ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία. 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, σχετικά με το περιεχόμενο της ΚΥΑ 5629/22/5.2.2021 για την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. 

Subscribe to Νέα