ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ''ΙΑΝΟΣ''

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, απέστειλε στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δικαιοσύνης, έγγραφο περί αναζήτησης και υλοποίησης τρόπου ενίσχυσης των δικαστικών επιμελητών που δραστηριοποιούνται και ασκούν τα καθήκοντά τους στις πληγείσες περιοχές, λόγω του μεσογειακού κυκλώνα ''Ιανός', για το χρονικό διάστημα που σύμφωνα με άρθρο 3 του Ν. 4728/2020 (ΦΕΚ 186 Α’) αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Αποφάσεις Γ.Γ.Π.Π για την αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές (ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ 21-10-2020)

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια σχετικά με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πληγείσες περιοχές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και κατά συνέπεια την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για αυτές (Ν. 4728/2020, άρθρο 3, ΦΕΚ 186/Α/29-9-2020).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή του ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ'' που προβάλλεται στην πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ σχετικά με το ρεπορτάζ της εκπομπής, που προβλήθηκε την Δευτέρα 28-9-2020 

 

Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ηλεκτρονική διεξαγωγή των ερευνών στα μητρώα οχημάτων του ΥΠΥΜΕ, υπέγραψαν στις 10-9-2020 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών κ. Δημοσθένης Τσιριγώτης, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου “Διασύνδεση των δικαστικών επιμελητών, με την βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του ΥΠΥΜΕ” που προβλέπεται στο άρθρο 22 του Ν. 2318/1995.

Διαδικτυακό σεμινάριο Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών


Η Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών διοργανώνει στις 5 Οκτωβρίου 2020 απο τις 11:00 εώς τις 13:00 ώρα Ελλάδος (στη γαλλική γλώσσα) και απο ώρα 15:00 εώς 17:00 ώρα Ελλάδος (στη αγγλική γλώσσα) διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Δικαστικός Επιμελητής και αποδεικτικά στοιχεία μέσω διαπιστωτικής έκθεσης".

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 18-6-2020 η διαδικτυακή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΔΙΚ. Πάνου Αλεξανδρή, του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Κωνσταντίνου Κόκκινου και του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Κωνσταντίνου Μακρυγιάννη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2020

Υπεγράφη η υπ' αριθ. 27401/2020 απόφαση Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία προκηρύσσονται εξετάσεις, για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ανά την Επικράτεια, που θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. 

Συνημμένα: Η απόφαση ΥΠ.ΔΙΚ. (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) και τα 3 ΦΕΚ που αναφέρονται σε αυτή. 

Η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ

Ψηφίστηκε στις 21-5-2020 από την Βουλή των Ελλήνων, το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με το άρθρο 67 του οποίου, εισάγεται στον Κ.Πολ.Δικ. νέο άρθρο 122 Α’, που αναφέρεται στην “επίδοση με ηλεκτρονικά μέσα” από τον δικαστικό επιμελητή.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ EΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

Οι δικαστικοί επιμελητές, επιστρέφουν σταδιακά από 28-4-2020 στα καθήκοντά τους, κατά την εκδοθείσα ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.26804/25-4-2020 (ΦΕΚ 1588 Β') και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Δικαστικών Επιμελητών της Χώρας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 27-4-2020

Οι σύλλογοι δικαστικών επιμελητών της χώρας  με σημερινή απόφαση των Δ.Σ. τους,  συνεχίζουν  την αποχή από την άσκηση του συνόλου των καθηκόντων των δικαστικών επιμελητών μέχρι τις  27-4-2020  θεωρώντας την ως ελάχιστη συνεισφορά του κλάδου, στην συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μένουμε προσηλωμένοι στην αποχή, που διασφαλίζει τον περιορισμό των μετακινήσεών του δικαστικού επιμελητή και συμβάλλει στην προστασία της κοινότητας.

Subscribe to Νέα