Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Χρήσιμα Εργαλεία

1) Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) 

Σύνδεσμος: https://www.businessregistry.gr/publicity/index

Στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ συμπληρώνοντας ένα στοιχείο της εταιρείας π.χ. αριθμό ΓΕΜΗ ή ΑΦΜ ή ΕΠΩΝΥΜΙΑ μπορείτε να δείτε, τόσο τα “Βασικά Στοιχεία” μίας εταιρείας, όσο και τα έγγραφα που την αφορούν και να διαπιστώσετε αν μια εταιρεία είναι ενεργή, τυχόν τροποποιήσεις της νομικής μορφής της, την έδρα της, την διοίκησή της κ.λπ. (χρησιμοποιήστε τον χαρακτήρα % για αναζήτηση όρων που  περιέχονται στην επωνυμία ή τον διακριτικό τίτλο πχ ΤΡΑΠΕΖ% ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣ%). Στο ΓΕΜΗ τηρείται και αρχείο “Ατομικών Επιχειρήσεων” δηλαδή φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αναζήτηση είναι ανάλογη (πχ ΠΑΠΑΔΟΠ%)

2) ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (Έντυπα)

Σύνδεσμος: https://www.ktimatologio.gr/posts/aaaa

Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο, για να κατεβάσετε να ισχύοντα έντυπα  του Κτηματολογίου, σε word ή pdf

3) Φ.Ε.Κ.

Σύνδεσμος: http://www.et.gr/index.php/anazitiseis

Αναζητήστε το ΦΕΚ που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση: με τον αριθμό και το τεύχος του ΦΕΚ / με τον αριθμό και το έτος του Νόμου ή του Προεδρικού Διατάγματος / με στοιχεία εταιρίας ΑΕ – ΕΠΕ (μέχρι το 2014 οπότε και η αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε στο ΓΕΜΗ) / την ημερήσια κυκλοφορία κ.λ.π.

4) ΤΑΧΔΙΚ (Νομική Βοήθεια)

Σύνδεσμος: https://taxdik.gr/ypiresies/nomiki-voithia/

Μπορείτε να βρείτε το νομικό πλαίσιο που διέπει την ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ και διάφορους χρήσιμους συνδέσμους για τα όρια αμοιβών, την καταβολή αποζημίωσης, τα σχετικά δικαιολογητικά κλπ  

5) Εφαρμογή υπολογισμού χιλιομετρικών αποστάσεων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Εκδίδει έντυπο (βεβαίωση) με αριθμό και ημερομηνία και του προσώπου που το ζήτησε).

Σύνδεσμος: https://kmd.ggde.gr/

Διαδραστικό εργαλείο του Υ.ΥΠ.ΜΕ. υπολογισμού χιλιομετρικών αποστάσεων με εντοπισμό σημείων αναφοράς (σημείο εκκίνησης – σημείο άφιξης) για τον υπολογισμό οδηγικών αποστάσεων, απεικόνισης διαδρομών, με έκδοση εντύπου της διανυόμενης απόστασης και πιστοποίησης της γνησιότητας των εντύπων που εκδίδονται από το σύστημα. 

6) ΧΑΡΤΕΣ 

Για τις ανάγκες ενός δικαστικού επιμελητή της προβολής χαρτών για τον εντοπισμό ακινήτου κλπ χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους: 
6.1. Ελληνικό Κτηματολόγιο 
http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx 
Η εφαρμογή, διατίθεται και για κινητά τηλέφωνα (smartphone). Αναζητήστε την (GGRS 87 – ΕΓΣΑ87) με βάση το λογισμικό της συσκευής σας. Υπάρχουν και άλλες ανάλογες εφαρμογές για κινητά. 
6.2. Χάρτες GOOGLE 
https://www.google.gr/maps/
6.3. Χάρτες BING 
https://www.bing.com/maps
6.4 Για ποιο σύνθετα δεδομένα (όρια δήμων, περιφερειών) μεταβείτε : http://geodata.gov.gr/
6.5 Κατεβάστε στο υπολογιστή σας, την εφαρμογή GOOGLE Earth Pro
https://www.google.gr/intl/el/earth/download/gep/agree.html