ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το καλοκαίρι είχαμε διακόψει την αποχή διαρκείας από τη Νομική Βοήθεια κατόπιν δέσμευσης του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα για πράξεις που έχουν διενεργηθεί από το έτος 2019 έως και σήμερα.

Δυστυχώς, η εκκαθάριση δεν τελέσθηκε και οι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε εκ νέου απέναντι σ’ αυτή την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Κι ενώ το Κράτος μας οφείλει, ανακοινώνει και άδικο φορολογικό νομοσχέδιο με νέα οριζόντια μέτρα κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που πλήττουν και τον Κλάδο μας, θεωρώντας μας φοροφυγάδες, ενώ οι Δικαστικοί Επιμελητές, λόγω και της τήρησης Αρχείου, φορολογικά δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί «χάδι» για τους μεγάλους και «βαρίδι» για τους μικρούς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

H Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε. σε διαδικτυακή της συνεδρίαση στις 07/11/2023, αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Αποχή διαρκείας των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους στη Νομική βοήθεια, από 13-11-2023 και χωρίς καμία εξαίρεση, έως ότου εξοφληθούν τα οφειλόμενα στους συναδέλφους και

Β. Να ενταχθεί η Ο.Δ.Ε.Ε. στο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες και να λάβει μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και γενικευμένες αντιδράσεις τους.

                ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε.

            Ο Πρόεδρος

          Νικόλαος  Γιάννης