Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η ΟΔΕΕ διοργανώνει διαδικτυακό κατευθυντήριο σεμινάριο (webinar) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 με θέμα “Διαπιστωτική Έκθεση”, μετά την τροποποίηση με τον Ν. 4745/2020 του άρθρου 1 του Ν. 2318/1995 (κώδικας δικαστικών επιμελητών) που προσέθεσε στο έργο του δικαστικού επιμελητή την σύνταξη διαπιστωτικών εκθέσεων.

Στο webinar θα αναλυθούν οι προϋποθέσεις και το εύρος της εφαρμογής της διάταξης, η σημασία της στην αναμόρφωση του δικονομικού συστήματος και του έργου του δικαστικού επιμελητή αλλά και οι βασικές αρχές περιοριστικών ορίων σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Στο σεμινάριο, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Τις εισηγήσεις στα νομικά θέματα του webinar, έχουν αναλάβει οι εισηγητές Σεραφείμ Τσούκος, δικηγόρος LL.M και η Αννα Πλεύρη, δικηγόρος, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου και στα αναδυόμενα πρακτικά θέματα, που άπτονται της εφαρμογής της διάταξης, σύσσωμη η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, την σπουδαιότητα του θέματος.

Το webinar θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση (livestreming) μέσω του καναλιού της ΟΔΕΕ https://www.youtube.com/channel/UCs_KMACljMRfT07Et2ITVYw

Μπορείτε να απευθύνετε ερωτήσεις στους εισηγητές, μέσω του e-mail της ΟΔΕΕ epimelites@odee.gr

Στην στήλη (ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ) μπορείτε να δείτε, το άρθρο 1 του κώδικα δικαστικών  επιμελητών (Ν. 2318/1995) όπως έχει τροποποιηθεί, καθώς και την εισηγητική έκθεση επί της παραγράφου που προστέθηκε και αναφέρεται στις διαπιστωτικές εκθέσεις.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του webinar.

Συνημμένα αρχεία: