ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΟΔΕΕ απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα / Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη / Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά και Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτριο Βερβεσό.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Στηρίζουμε την θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, όπως αποτυπώνεται στην από 3-4-2020 σχετική επιστολή, περί της κατεπείγουσας ανάγκης της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης με διασφάλιση των απαραίτητων εγγυήσεων ταυτοποίησης και κρυπτογράφησης.

Ο κλάδος των δικαστικών επιμελητών είναι έτοιμος, έχοντας σε πλήρη λειτουργία την πλατφόρμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών portal.odee.gr (μητρώο μελών και εφαρμογή ηλεκτρονικής επίδοσης), που έχει αναπτυχθεί και υποστηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτή την στιγμή 1.576 δικαστικοί επιμελητές ανά την Επικράτεια, έχουν πλήρως καταγραφεί και πιστοποιηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο και από αυτούς 909 διαθέτουν ήδη εγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό (ψηφιακή υπογραφή μέσω smart card) η διαδικασία δε, για το σύνολο των δικαστικών επιμελητών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, είναι δεκτική σε κάθε μορφής συνεργασία με κάθε φορέα, για την άμεση υλοποίηση ηλεκτρονικών επιδόσεων, μέσω της υπάρχουσας πλατφόρμας της.

Συνημμένα Αρχεία: