ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χθες, 26/7/2023 , ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Νικολάου και η Γ.Γ. κ. Μαρία Μπρουζούκη είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Καραγιάννη και εν συνεχεία με τον Υπουργό κ. Παπαστεργίου με θέμα να επιχορηγηθεί ο Κλάδος μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ή μέσω ΕΣΠΑ, για την ψηφιακή αναβάθμιση των γραφείων όλων των Δικαστικών Επιμελητών.

Εκθέσαμε και στους δύο τους λόγους που η επιχορήγηση αυτή είναι απολύτως απαραίτητη για μας εν όψει της ηλεκτρονικής επίδοσης από 1η Σεπτεμβρίου 2023, αλλά και της επικείμενης διασύνδεσής μας με την πλατφόρμα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο για την ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση των εκθέσεων αναγκαστικής κατάσχεσης .

Τονίσαμε ότι αριθμητικά είμαστε 1.800 δικαστικοί επιμελητές σ’ όλη την Ελλάδα και το κονδύλιο θα είναι σαφώς μικρότερο συγκριτικά με άλλους Κλάδους.

Τους έχουμε ήδη παραδώσει τη λίστα με τις αναγκαίες δαπάνες προμήθειας, τους γνωστοποιήσαμε τις ενέργειες που έχουμε κάνει τους τελευταίους 15 μήνες και το αίτημά μας τελεί ακόμη σε εκκρεμότητα και έκριναν ότι είναι απόλυτα δίκαιο να υπάρξει λύση. Μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα μας ενημερώσουν για τις δικές τους ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε να ενταχθούμε στο σχεδιασμό της δράσης αυτής.

Επίσης, συζητήσαμε για την επικείμενη αυριανή διαδικτυακή συνάντηση του Υφυπουργού κ. Κυρανάκη με το Διευθυντή του γραφείου του και τους αρμόδιους του ΑΠΘ, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος για τη λήξη του προβλήματος στη διασύνδεση της πλατφόρμας μας με αυτή του Κτηματολογίου σε ότι αφορά το χρόνο επίδοσης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, κατανόησαν πλήρως την ατζέντα, έδειξαν απόλυτη γνώση της ηλεκτρονικότητας στη νέα εποχή που διανύουμε και θα είναι δίπλα μας, δίνοντας λύση σε όποιο κώλυμα παρουσιαστεί στο μέλλον.https://odee.gr/wp-content/uploads/2023/07/ΟΔΕΕ-ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.jpg

Για την Ε.Γ. της Ο.Δ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γιάννης