ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 • Δευ, 06/04/2020 - 10:24

  Η ΟΔΕΕ απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα / Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη / Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά και Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτριο Βερβεσό.

  Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

  Στηρίζουμε την θέση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, όπως αποτυπώνεται στην από 3-4-2020 σχετική επιστολή, περί της κατεπείγουσας ανάγκης της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης με διασφάλιση των απαραίτητων εγγυήσεων ταυτοποίησης και κρυπτογράφησης.

  Ο κλάδος των δικαστικών επιμελητών είναι έτοιμος, έχοντας σε πλήρη λειτουργία την πλατφόρμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών portal.odee.gr (μητρώο μελών και εφαρμογή ηλεκτρονικής επίδοσης), που έχει αναπτυχθεί και υποστηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

  Αυτή την στιγμή 1.576 δικαστικοί επιμελητές ανά την Επικράτεια, έχουν πλήρως καταγραφεί και πιστοποιηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο και από αυτούς 909 διαθέτουν ήδη εγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό (ψηφιακή υπογραφή μέσω smart card) η διαδικασία δε, για το σύνολο των δικαστικών επιμελητών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

  Η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, είναι δεκτική σε κάθε μορφής συνεργασία με κάθε φορέα, για την άμεση υλοποίηση ηλεκτρονικών επιδόσεων, μέσω της υπάρχουσας πλατφόρμας της.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι, Λάβαμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την επιστολή, σύμφωνα με την οποία :Καλούνται οι δικαστικοί επιμελητές, που βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας των 65 ετών και επιθυμούν την παραμονή τους στην υπηρεσία για συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου, να υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα δικαστικών επιμελητών του Υπουργείου, τις αιτήσεις χορήγησης πιστοποιητικού πολύ ενωρίτερα από τα τέλη του ημερολογιακού έτους συμπλήρωσης του ως άνω ορίου ηλικίας τους, έτσι ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις που θα έχουν ως  αποτέλεσμα τόσο  την υπέρμετρη επιβάρυνση του αρμόδιου Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια την αδυναμία έγκαιρης έκδοσης της σχετικής Πράξης Ασφάλισης, όσο και την εν συνεχεία έγκριση από το Υπουργείο, της παράτασης παραμονής των ενδιαφερόμενων δικαστικών  επιμελητών  στην Υπηρεσία. 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Συνάδελφοι,

Κατά το άρθρο 30 § 4 του Ν. 2318/1995: "Ο δικαστικός επιμελητής χρησιμοποιεί ατομική υπηρεσιακή σφραγίδα, της οποίας ο τύπος πρέπει να είναι σύμφωνος προς τον περιγραφόμενο από τις διατάξεις της 63669/1975 (Φ.Ε.Κ. 769 Β΄) αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης".

Η υπ' αριθ. 63669/1975 απόφαση Υπουργού Δικαιοσύνης (περί τηρήσεως σφραγίδων παρά των υπηρεσιών αρμοδιότητος Υπουργείου Δικαιοσύνης) ως επίσης και ο Νόμος 48/1975 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΔΕΕ στην στήλη Νομοθεσία.

Καλώς ήλθατε στο site της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.